tiistai 11. kesäkuuta 2013

Italia vol. 2

 


Huh kun pääsi taas aikaa vierähtämään, sellaisia nämä ihanat aurinkoiset kesäpäivät ovat!
Mutta nyt seikkailu Italiassa jatkuu...











Valokuvaus

Huomasin taas sen saman jo ennestään tutun tosiasian, että valokuvaaminen tilanteessa ei oikein suju. Jotenkin sitä kokee menettävänsä siitä itse hetkestä jotain jos käyttää sen (osittainkin) kameran linssin takana. Niinpä parhaat hetket jäivät tälläkin reissulla tallentamatta, mutta joissain tilanteissa ryhdistäydyin oikein kunnolla ja otin kuvia niiden hienoimpienkin edestä. Maisemat tosin olivat niin huikeita, että kamera (ainakaan tämän kuvaajan käsissä) ei edes kykene tallentamaan niitä.

Ilokseni huomasin kuitenkin, että sellainen "kuvauksellinen ajattelu" on minulla tämän vähäisenkin kuvaamisen myötä kehittynyt: monia tilanteita ja kohteita katseli ikään kuin kameran läpi, vaikkei sitä itse kameraa juuri siihen olisi syystä tai toisesta käteen ottanutkaan. Niissä hetkissä tyydyin napsimaan Elizabethtownin Clairen tapaan "mental pictures". (Suosittelen muuten elokuvaa, siinä on jotenkin ihana tunnelma.)








Sveitsi

Poikien (vai pitäisikö kolmekymppisiä kutsua jo miehiksi?) oli alunperin tarkoitus yöpyä isommalla porukalla Sveitsissä ja ajella sieltä käsin. Reissun muututtua muuttui paikkakin, mutta loput mopojengistä majoittui kuitenkin edelleen Sveitsissä. Ajelimme lauantaina kummitädin suvun miehistä koostuvaa porukkaa moikkaamaan Valbellan kylään.









Vastavierailu

Seuraavana päivänä Sveitsin porukka teki vastavierailun. Meidän miehemme olivat harmillisesti vierailun aikana jossain omilla moottoripyöräajeluillaan, joten vastaanottamassa olimme vain me talon naiset. Kävelimme päivälliselle Molinan "kylälle" (ihan tosi tosi pieni kirkosta ja muutamasta ravintolasta muodostuva keskus) vain kuullaksemme, että juuri kello 17-19 ravintola on kiinni. Kello oli tuolloin 18.00, joten päätimme hakea ajoneuvot ja lähteä isommille kylille syömään.











Isolla kirkolla Comossa. 


Kaikkeen säätämiseen meni lopulta niin kauan aikaa, että moottoripyöräilijöiden pitikin jatkaa jo matkaansa takaisin Sveitsiin, mutta Comossa puolestaan seuraamme liittyivät ne meidän omat miehemme ja pääsimme vihdoin syömään.


Äitienpäivä

Äitienpäiväaamuna "heräsin" isin ja tyttären yhteislauluun "ihhahhaa ihhahhaa hepo hirnahtaa..." Ja sain laulun säestämänä aamiaisen ja lahjan sänkyyn. Ensimmäistä kertaa elämässäni en halunnutkaan jäädä syömään ansaittua aamupalaani sänkyyn vaan siirryimme yhdessä terassille ihailemaan kaunista maisemaa. (Synttäritkin ovat lokakuussa, joten Suomessa tällaiseen luksukseen ei yleensä ole mahdollisuuksia...)









Näistä kuvista todella tajusin olevani raskaana... Ei sitä jotenkin peilistä osaa katsoa, kuvat kertovat enemmän...




Äitienpäivälahja.



Ei saa tätä tunnelmaa kun vain aamuisin

Minä olen iltaihminen, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että en ole aamuihminen. Aamut ovat olleet ihan lapsesta asti hankalia. Ensimmäinen aamuaiheinen laulu joka mieleeni tulee onkin Maija Vilkkumaan Totuutta ja tehtävää ("pahimpia on aamut joiden päättymistä ei näy...").

Mutta yksi ihan parhaista asioista koko tuossa meidän Italian reissussamme oli minun mielestäni juuri ne yleensä niin kovin tuskaiset aamut. Istuttiin terassilla aamiaisella häkellyttävän kauniin maiseman ympäröimänä. Oli lämmin, mutta ei kuuma ja aurinko paistoi. Ei ollut kiire mihinkään, tai ainakin onnistuin uskottelemaan itselleni niin kun mies osasi kerrankin olla hoputtamatta, vaikka joka päivä johonkin lähdössä olimmekin.







Harras aamiaistunnelma. Jokainen on kai niin kovin keskittynyt siihen tärkeimpään eli syömiseen?


Hetkiä

Tässä nyt niitä harvoja hetkiä kun tosiaan sain sen kameran kaivettua laukustaan ja napsittua muutamia otoksia.






Bellagiossa. 

Syksyllä vierailtiin siinä samannimisessä, Ocean's elevenistäkin tutussa, hotellissa Las Vegasissa.















Noilla meidän miehillämme on sellainen äänetön keskinäinen sopimus, että aina kun on vettä lähettyvillä niin siinä pitää uida, oli se sitten baarin sisustuksellinen 30cm syvä allas tai Bellagion edustalla oleva satama. Tai ehkäpä se ei ole niinkään sopimus kuin elämäntapa, taitavat molemmat nimittäin harrastaa samaa tahoillaan ihan itsekseen ilman sitä kaveriakin...

Tuo meidän tyttäremme on ainakin kuumaverisyydessään tullut isäänsä ja liittyy tähän uimaporukkaan aina vain kuin mahdollista, nytkin vaati ehdottomasti päästä mukaan uimaan vaikka ilta oli jo viilentynyt eikä uikkareita ja pyyhkeitä ollut mukana.






Uimisten ja maisemien katselun jälkeen mentiin syömään taas upean maiseman äärelle. Sama Como-järvi oli kyseessä, mutta hieman eri kulmasta. Ja kaunista oli jälleen.


















Oli meillä kaiken menemisen keskellä välillä aikaa ihan vain olemiseenkin.






Jopa meillä aikuisilla.






Olemiseen ja lukemiseen! Kaksi minulle Koalaksikin kutsutulle hyvin tärkeää puuhaa...






Viimeisenä vielä veneilemään

Lähtöpäivänä heräsi ajatus aiemmin toteuttamatta jääneestä oman veneen vuokraamisesta kolmeksi tunniksi ennen Milanoon lentokentälle suuntaamista. Minä luonnolleni ominaisesti vastustin: niin kivalta kuin veneily Como-järvellä kuulostikin, olin ihan varma, ettemme ehdi pakata tavaroita ja siivota taloa ennen lähtöä tai että meille vähintäänkin tulee ihan hirvittävä kiire.

Enemmistön mukana kuitenkin mentiin ja täytyy sanoa, että eipä kaduta yhtään! Oli ihastuttava kokemus pötkötellä kannella ja katsella osittain jo tutuksi tulleita maisemia järveltä käsin tuulen hulmutessa hiuksissa (tai päähän käärityssä huivissa). Eikä meille lopulta tullut edes kiire. Täytyy siis tunnustaa, että olin väärässä. Etukäteiseen arviointiini tosin vaikutti oma siivousnopeus, joka on kanssatovereitani huomattavasti verkkaisempi...















Ehdittiinpä pysähtyä rantaravintolaan syömäänkin ja napata vielä jälkkäriksi jätskit mukaan.





Lisää

Meillä on kummitädin kanssa yhteinen tämä blogiharrastus, joten välillä piti pysähtyä oikein kuvaussessioihin kun molemmat räpsivät kuvia omia blogejansa (ja toki myös muistoja) varten.












Voit käydä kurkkaamassa myös kummitädin blogia, siellä päivät 128-133 kertovat meidän reissusta.




12 kommenttia:

  1. Jee, lisää jatkoa matkakertomukselle! Omani on vieläkin tekemättä, ehkä saan nyt tästä sitten inspiraation. Tosin siihen taitaa tulla vähän toiston makua, kun on muutama niin identtinen kuva samoista maisemista/tilanteista. :) Tuo ensimmäinen kuva on ihan mahtavan kaunis, mistä se on otettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mietin et voinko ekaa kuvaa edes laittaa kun en ollut itseasiassa paikalla ottohetkellä, se on nimitäin miehen ottama ja vielä kännykkäkameralla! Oli ilmeisesti jollain niistä aikaisista aamuajoista pysähtynyt sen ottamaan...

      Ei kai se haittaa vaikka samanlaisuuksia olisi, onhan meillä eri lukijoita ja tuleepahan asia ainakin varmasti selväksi :) Sitäpaitsi luulen, että sulla saattaa olla hieman tarkempaa paikkatietoa kun itse katsoin nämäkin vähäiset maininnat sun blogista :D

      Poista
  2. Kävin katselemassa ja lukemassa! Pala nousi kurkkuun tuossa äitienpäiväjutun kohdalla, kun mietin omaa ekaa äitienpäivää. Itsekin olen aina ollut iltaihminen, mutta vauvan myötä muuttunut pakosta aamuihmiseksi ja kesäaamut ne vasta parhaita ovatkin!

    Oletko lisännyt kontrastia photoscapella kuviin? Katselin parissa kuvassa että jotkin kohdat piirtyivät niin jännästi esiin, että jäin miettimään onko kameran asetuksista vai kuvankäsittelystä kyse. :)

    Kyllä matkakuume on pilvissä itselläkin, josko ensi kuussa pääsemme ulkomaille ekaa kertaa pienen kanssa!

    P.S. Vietämme viikonlopun kotikaupungissa, jos teillä on aikaa ja jaksamista nähdä! Sullahan vetää jo raskaus loppusuoralla! Oikeasti ja just keskusteltiin voiko raskaana ollessa juoda glögiä, mihin meni puoli vuotta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan koulittu tuosta meidän tytöstä samanlainen iltaeläjä ja aamutokkurainen, ei varmaan kovin fiksua, mutta jotenkin siinä vain on käynyt niin nyt kun ei taas ole ollut pakko herätä aamulla aikaisin. Muistan kuitenkin ne aikaiset aamut joita vauvan kanssa koin. Tuntui jotenkin ihan epätodelliselta olla hereillä niihin aikoihin kuin silloin oltiin...

      Juu, olen käsitellyt melkein kaikkia kuvia sillä photoscapella, toisia vähän vähemmän, toisia vähän enemmän. Mut lanko (tai virallisesti miehen lanko) laittoi myös kameraan sille manuaaliselle puolelle valmiiksi sellaiset asetukset, joissa se kontrasti korostuu. Oon aika paljon käyttänyt kuvatessa sitä asetusta.

      Mihin ootte mahdollisesti lähdössä? Vai onko se siis vielä auki et lähdettekö?

      Tää aika on kyllä mennyt niin nopeasti! Ihan hirvittää kun ei olla oikeasti tehty vielä yhtään mitään valmisteluja vauvan tuloa ajatellen. Nytkin vain koko ajan puhun tästä, mutten edelleenkään tee mitään. No, aika moni jutuista vaatii miestä, joten en oikein nyt voikaan tehdä. Vaatteet voisin kyllä hakea vintiltä ja pestä, mutta niitäkin varten tarvitsisi uuden vaatekaapin...

      Me tytöt tavataan oikein mielellämme kun mies on reissussa ja tulee vasta juhannukseksi... Eli kaikki ohjelma on tervetullutta! :) Ilmoittele vaan jos ja kun teille sopii!

      Poista
  3. Oi kun kauniita kuvia! Ja ihana pikkuneiti monessa kuvassa.. Tuolla Como-järvellä on kyllä päästävä joskus käymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja Maija, innolla olisin sit lukemassa myös sun matkakertomusta, vaikka toistoa siihen tulisikin :)

      Poista
    2. Suosittelen! Italia ylipäätään on ihana matkakohde! Tähän mennessä kokemusta on karttunut Roomasta, Toscanan seudulta ja nyt tuolta vähän pohjoisemmasta ja kaikki ovat olleet ihania paikkoja ja kaikissa on ollut hyvää ruokaa.

      Poista
  4. Mä haluun kanssa Como-järvelle, ilman pikkusimpansseja, miehen kanssa! Ehkä n. 5 vuoden päästä vois onnistua. Eihän siihen oikeastaan mene edes kauaa!! :D Ihania kuvia, ihania tyyppejä, ihana paikka! Miss juu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tuon yhden pikkusimpanssin kanssa meni yllättävän mukavasti, mutta suhde oli tosiaan se 1 lapsi/ 4 aikuista... Ja onhan se nyt ihan eri asia lähetä kahdestaan... Olisko 10v hääpäivä auttamattoman aikaisin? Eikös se ole teilläkin jo kahden vuoden päästä? :O
      Ihania aurinkoisia kesäpäiviä koko teidän perheelle! Täällä kova ikävä myös!

      Poista
  5. Todella ihania kuvia Emppu-kulta. Kyl niin tuli omat Italian matkat mieleen. Kaikki ovat olleet huippu-upeita; kauniita maisemia, kauniita ihmisiä ja lämmin vihreä MERI. Oi autuutta. Toivottelen Emppulainen sulle nyt kaikkea parasta sen uuden perheenjäsenen suhteen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Keskiviikkoa odotellaan täällä jo jännityksellä...

      Italia on kyllä ihana maa!

      Poista
  6. Sanomattoman ihastuttavia kuvia, joista välittyy herkkää tunnelmaa...

    Jänskä, että nyt vasta tajusin vävyni ja itseni yhtäläisyyden: uimaan milloin ja missä vaan! Tänäänkin kännykkä uimapuvun tissikupissa, eli yhteyttä on turha yrittää ottaa :(

    Sydän on aina sykkyrällä ton Prinsessa kuvia katsellessa.
    Kyllä susta on tyttäreni kehittynyt oikea taidevalokuvaaja :)

    VastaaPoista