tiistai 6. elokuuta 2013

Miriam's

Jyväskylän keskustaan on avattu uusi kahvila-konditoria Miriam's,
suosittelen tutustumaan!






Torikulman alakerrassa, se keskus siinä Lyseon vieressä. 
Kauppalaispihan liukuovista mentäessä heti vasemmalla, 
ihan Marimekon liikkeen alapuolella.







Mitä?







Kahvilasta saa kahvilaherkkujen- ja juomien sekä täytettyjen leipien lisäksi erilaisia salaatteja. 







Arkisin klo. 11-13 tarjolla on myös lounasta. Kahvilan lounas on perinteistä kotiruokaa, joka, niin kuin kaikki muukin kahvilassa, valmistetaan alusta alkaen itse.

Leivonnaisia, leipiä ja salaatteja on mahdollista ottaa myös mukaan.













 
Kahvilalla on suosituimpia kakkuja palojen lisäksi myös kokonaisena myynnissä, mutta jos toivot tuleviin juhliisi juuri jotain erityistä suosikkikakkuasi, on mahdollista tehdä tilaus jo etukäteen.












Myynnissä on myös kahvilan omalla merkillä varustettua teetä, kahvia sekä mausteita.   









Nuoret yrittäjät


Kahvilan takana on nuori nainen nimeltään Miriam, joka on ollut pikkutytöstä asti innokas leipoja. Koska erilaisia kakku- ja leivonnaistilauksia alkoi sadella ystäväpiiristä ja koska äidin päiväkodissa kertyi kokemusta päiväkotiruoan valmistamisesta, Miriam päätti valtavirrasta poiketen perustaa lukion jälkeen oman yrityksen, Kanaemon keittiön, joka valmistaa terveellistä, mutta lapsille maistuvaa päiväkotiruokaa. Samalla lähti käyntiin myös Miriam's, joka alkuun keskittyi tilaustuotteiden valmistamiseen, useimmiten erilaisiin juhliin, kuten häihin, hautajaisiin tai ristiäisiin.






Mielessä oli kuitenkin heti alusta alkaen myös lapsuuden haave: oman kahvilan perustaminen.
Nyt tuo haave on toteutunut ja kahvila avasi ovensa maanantaina 29.7.2013.









Miriam's keskittyy hyvin pitkälle Miriamin unelmaan ja Miriamin taitoon tehdä ja valmistaa, mutta siitä voi puhua myös perheyrityksenä, sillä isoveli lähti yhtiökumppaniksi ja on yhtiökumppanuuden lisäksi hoitanut yrityksen hallinnollisia asioita, muun muassa yrityksen kirjanpidon. Miriam's -kahvilaan puolestaan kahvilapäälliköksi ryhtyi isosko. Myös äiti ja isä ovat olleet aktiivisesti mukana apujoukoissa yritystä käynnistettäessä.









Omilla pikku kätösillä







Kanaemon keittiön perusajatus on ollut valmistaa mahdollisimman terveellistä, mutta kuitenkin maistuvaa ruokaa. Sen vuoksi ruoka pyritään tekemään alusta alkaen itse. Valmistuksessa käytetään myös laadukkaita raaka-aineita, joista iso osa tulee lähituottajilta, mm. jauhot Kumpusen luomutilalta Petäjävedeltä, perunat Kankaan tilalta Hankasalmelta ja kauden mukaan porkkanat ja sipulit Koppelin tilalta Nyrölästä. Miriam's -kahvilan lounas on Kanaemon keittiön valmistamaa ja vaikka kahvilaherkkuja ei voi ehkä kovin terveellisiksi sanoa (eivät kai ne niin uskomattoman hyviä voisi silloin ollakaan?), sama toimintaperiaate valmistuksen suhteen pätee kuitenkin: kaikki tehdään mahdollisimman pitkälle itse.






Tunnelmaa







Kahvilan sisustuksesta vastaa tekstiiliartesaani Heidi Sinervä. Heidi suunnitteli kahvilan Miriamin toiveiden pohjalta ranskalaistyyliseksi.



























Myös tarjoilijattarien esiliinat ja niiden yläosan painokuva ovat Heidin suunnittelemia.






Minä ja Miriam's

Miten minä sitten liityn Miriam'siin? Ihan ensimmäiseksi olen tietysti uusi ihastunut kanta-asiakas, mutta olen myös päässyt lähipiiriläisenä seuraamaan sekä yrityksen että Miriamin itsensä kasvutarinaa. Voinpa kehaista olleeni Miriamin asiakkaana jo viisitoista vuotta sitten kun Miriam pikkutyttönä piti kauppaa olohuoneen nurkassa. Kahvilan perustamisessa en valitettavasti ole päässyt auttamaan kaiken vauvahässäkän vuoksi ollenkaan.

Uskottelen kuitenkin itselleni, että olen osavaikuttajana koko Miriamin leipomisinnostuksen takana. Hoidin Miriamia nimittäin kerran joskus yhdeksänkymmenluvun loppupuolella ja päätimme yhdessä tehdä reissusta palaaville tervetuliasiksi lusikkaleipiä. Herkullisten pikkuleipien sijaan kotiin palaajia vastassa olikin koko talon täyttänyt palaneen käry... Tuo Miriamin todennäköisesti ainoa epäonnistunut leipomiskokemus on varmastikin saanut aikaan halun leipoa paremmin...

Niin ja onhan tosiaan tuo kahvilan ikkunassa oleva logo minun käsialaani. Muuten olen jäänyt vain sivusta ihailemaan kaikkea tuota tarmoa ja taitoa.
Niin ja lukuisia kertoja herkuttelemaan tietenkin.





Käyhän tutustumassa! 

Avajaistarjous (iso pulla tai 3-suklaan brownie + iso kahvi tai haudutettu tee 3,50€) on voimassa vielä perjantaihin 9.8. asti. 
Voit käydä kurkkaamassa myös Miriam'sin ja Kanaemon keittiön nettisivuja!



17 kommenttia:

  1. Voijee, onnea jatkoon Miriamille! Tunnistin heti sun käsialan... :) Jatkossa käydään kyllä Miriam'silla, kun pysähdytään Jyväskylässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Ja ilmoitelkaa meille myös kun taas ohi ajelette jos päästäis mukaan kaffelle :)

      Poista
  2. Mummat ovat omituinen kansanosa. Ne itkee aina! Nytkin mumma itkee, eikä oikein edes tiedä miksi. Tästä sun jutusta vaan hohkaa Rakkaus, niin kuin Miriamistakin <3 Ja kaikista sen luomuksista. Ne on pelottavan herkullisia! OIKEESTI !!! Nimimerkki "kokemusta on ja runsaasti" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainoa ongelma näin lähipiiriläisenä on se herkkujen määrä, jolle jatkuvasti altistuu ja kun eihän niistä voi todellakaan kieltäytyä! :)

      Poista
  3. Upeaa upeaa (kommentoin nyt tätä joka puolella :D) menen heti kun Jkylään tulen! Aivan huippua että joku tietää mitä tahtoo ja tekee unelmistaan totta! Ja nuo leipomukset ovat niin hyviä, että valinnanvaikeus tulee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä muuten valitsitte? Kiva kun kävitte! (Sekä Miriam'silla että meillä :) )Ja kiitos vielä mageista monoista! Ihanaa, että tulee vauvelillekin jotain omaa säästettävää kun muuten kulkee pääasiassa isosiskon kamppeissa :)

      Poista
  4. Tuonne kyllä niiiin mennään meidän seuraavalla Jyväskylän visiitillä, oikein hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin mennään! Ja tuli muuten näistä Jkl:n runsaista vierailukohteista mieleen, että eipä olla vielä siellä Pandallakaan käyty, senkin voisi lisätä listalle :)

      Poista
  5. Ehdottomasti päästävä käymään tuolla kun Jyväskylään saavutaan. Niin on sööttiä kaikki ja oletan, että maut sen mukaisia, mitä maittavimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennään vaikka porukalla kun tulette! Jospa jo häiden aikaan ehtisi vai viivyttekö täällä silloin kuinka pitkään?

      Poista
  6. Oi ja kappas! Muutan (takaisin) Jyväskylään parin viikon päästä ja olen jo etukäteen vähän surrut kaupungin vähäistä kahvilakulttuuria. Enpä sure enää! :)

    VastaaPoista
  7. Se on totta, että täällä ei ole kovin monia kahviloita ollut ja ravintolatkin ovat pääasiassa olleet isojen ketjujen. Toivotaan, että Jyväskylä alkaa kunnostautua niin, että pienemmätkin voisivat menestyä... Toinen uusi ihana kahvilauutuus on Kahvila Muisto Toivolan Vanhalla Pihalla, mutta se ei ole ihan ydinkeskustassa. Tervetuloa takaisin!

    VastaaPoista
  8. Hyvältä näyttää. Harmi, ettei ollut näin sunnuntaina auki, että olis päässyt testaamaan. :)
    -Noora-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ensi kerralla sitten! Oli kiva nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
  9. Yllä jo totesin isoäitien itkuherkkyydestä, sillä jo tämä kirjoitus herkisti. Vaan arvatkaapa vaan, mitä tapahtui, kun ensi kerran astuin ko. kahvilan ovesta sisään?! Just joo!!! Vastaan tulviva kauneus aiheutti Niagara-ilmiön siinä määrin, että piti vessaan sukeltaa ennen kuin pystyi tilausta tekemään. Ja millä seurauksella?! Vessakin oli niin romanttisen suloinen, että tuhertelin siellä kyynelissäni tovin ja sen jälkeen suosiolla sitten tein tilauksen nenä punaisena ja nyyhkytellen. Hurmaava paikka!

    VastaaPoista
  10. Kaunis paikka ulkonäöllisesti ja tuotteet myös. Hymyilevät ja todelliset asiakaspalvelijat jäivät kyllä puuttumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ikävää! Minä olen saanut aina hyvää palvelua, mutta se voi tietysti olla yksittäisestä työntekijästä kiinni ja hyvälläkin asiakaspalvelijalla on huonoja päiviä tai hetkiä, vaikka eihän se toki saisi työssä näkyä. Vienpä tästä viestiä eteen päin, uskon, että kahvilayrittäjät haluavat ehdottomasti kuulla asiakkailta palautetta.

      Poista